Verlies in de laatste minuut voelt niet goed

maandag 03 februari 2020

Naarmate het einde van de wedstrijd Boskant 1 – Wilhelmina 1 dichterbij kwam, werd de druk op de Boskant verdediging groter. Helaas kon de 1-0 voorsprong niet over de eindstreep worden getrokken. Door twee doelpunten in de laatste minuten gingen de punten zelfs mee naar Den Bosch. Hoe anders was Boskant aan de wedstrijd begonnen. Met veel inzet en goed voetbal werd het bezoekende Wilhelmina door Boskant stevig onder druk gezet. Dat leverde een flink aantal corners op, maar helaas geen doelpunten. Pas in de 22e minuut kwam Wilhelmina voor de eerste keer via Giovanni Librizzi gevaarlijk in de buurt van het Boskant doel, maar Rick van der Zanden voorkwam verder onheil. In de 28e minuut kwam Boskant op voorsprong. Na een perfecte pass van Glenn van der Heijden kon Jim van der Zanden vrij oprukken richting Wilhelmina doel. Doelman van de Bersselaar was kansloos op de schuiver van Jim: 1-0. Een minuut later leek de 2-0 in aantocht. Na een goede aanval was de lob van Brett Veldkamp net niet hoog genoeg om doelman van de Bersselaar te passeren. Net voor de theepauze leek het dan toch te gebeuren. De kopbal van Rob van der Heijden miste het doel echter op centimeters.

Boskant Wilhelmina 2 feb 2020_7823jpg
Ook na rust waren de eerste kansen voor Boskant. Meteen al, in de 46e minuut, kwam Brett een teenlengte tekort om de strakke voorzet van Jim binnen te werken. Daarna bleek toch dat Wilhelmina een goed team heeft. Met goed voetbal wist het team zich langzaam maar zeker onder de druk van Boskant uit te voetballen. Een eerste goede actie, in de 57e minuut was daar het voorbeeld van. De inzet van Roberto Janssen werd door doelman Vincent Staals knap verwerkt. Een keer nog, in de 81e minuut, had Boskant de kans op de 2-0. Na een goede actie van Steff van de Laar kwam de bal voor de voeten van Rens van de Wijdeven. Zijn inzet leverde via een verdedigend been en de lat echter slechts een corner op. De wedstrijd veranderde in de 88e minuut toen Thomas Netten de bal, na ongelukkig uitverdedigen, voor z’n voeten kreeg. Z’n inzet verdween, onhoudbaar voor Vincent, tegen de touwen: 1-1. Wilhelmina kreeg vleugels en dompelde in de allerlaatste minuut alles wat Boskant heette in diepe rouw. Na een snelle uitval kon Vincent als sluitpost de bal in eerste instantie nog tegenhouden, maar onvoldoende zodat Giovanni Librizzi de bal kon binnenwerken: 1-2. Toch een goede partij voor Boskant, helaas geen punten!

Volgende week staat er voor Boskant 1 de thuiswedstrijd tegen Avesteyn op het programma. Opnieuw een flinke klus voor de Boskanters!
Boskant 2 leverde een goede presentatie door de thuiswedstrijd tegen Prinses Irene 2 met 2-0 te winnen. Volgende week wacht een nieuwe uitdaging uit bij DAW!

Boskant Wilhelmina 2 feb 2020_7812jpgBoskant Wilhelmina 2 feb 2020_7821jpgBoskant Wilhelmina 2 feb 2020_7827jpgBoskant Wilhelmina 2 feb 2020_7842jpgBoskant Wilhelmina 2 feb 2020_7849jpg