Verdiende overwinning Boskant thuis tegen Essche Boys

maandag 09 maart 2020

“Met 1-0 winnen is altijd goed”, aldus Boskant-coach Sander Janssen. ,,We hadden het in de eerste twintig minuten echter al moeten beslissen, maar dat deden we niet. Onnodig ‘spannend’ gemaakt, maar echt spannend was het ook weer niet. ”Essche Boys-trainer Leon van Wanrooij heeft begrip voor de uitslag. ,,Ik ken Boskant door en door”, stelde hij. ,,We hebben een heel erg jonge ploeg die het opneemt tegen de routiniers van Boskant. Zij wonnen verdiend, wij trekken hier lering uit.”

Aldus een korte samenvatting van beide trainers, Sander Janssen van Boskant en Leon van Wanrooij van Essche Boys. Weinig op aan te vullen, de 3 punten gingen naar het team wat daar, gezien het verloop van de wedstrijd, het meest recht op had. Boskant was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende ploeg. Al na 4 minuten kwam de thuisclub op 1-0, maar de vroeg openingstreffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks de goede mogelijkheden die Boskant voor zichzelf creëerde, veranderde er niets aan het scorebord. Het was telkens weer net niet. Na een snel genomen vrije trap, in de 24e minuut, leek Rens van de Wijdeven de 1-0 op z’n schoen te hebben. Essche Boys doelman Bart Spooren ging daar niet in mee en wist de inzet van Rens met een snelle reactie nog juist tot corner te verwerken. Het 1e kopduel uit die corner was voor de verdediging, maar de bal die daardoor voor de voeten van Frank van der Heijden stuiterde, vloog als een streep door een mêlee van benen tegen de touwen: de 1-0 was een feit! Jammer genoeg wist de thuisclub het overwicht niet verder om te zetten in doelpunten. In de 39e minuut was het zelfs nog even billen knijpen toen Boskant doelman Vincent Staals, bij het uitkomen na een diepe bal op Luuk Wolfs, de bal niet helemaal goed raakte, maar gelukkig leverde dat geen tegendoelpunt op. Op slag van rust was Brett Veldkamp, ingevallen voor de geblesseerde Rens van de Wijdeven, dicht bij de 2-0, maar z’n inzet werd attent verwerkt door doelman Spooren.

Boskant - Essch Boys mrt 2020_7969jpg
Na rust was het aan beide zijden, technisch gezien, wel wat minder. Wel veel inzet, maar vaak onnodig balverlies en onzuivere passes. In de 62e minuut waren de bezoekers nog een keer dicht bij de gelijkmaker, maar de voorzet van rechts raakte de Boskant lat slechts aan de bovenkant. In de 81 minuut viel de 2-0. Tenminste, daar was heel Boskant van overtuigd. Helaas stond scheidsrechter Schopenhauer niet in een goede positie om dat te constateren en op hulp van grensrechter van der Weide hoefde hij op dat moment ook niet te rekenen. De laatste 10 minuten leverden voor geen van beide teams kansen op zodat Frank van der Heijden met zijn doelpunt matchwinnaar werd.

Boskant 2 speelde thuis tegen de reserves van Heeswijk. De bezoekers waren duidelijk te sterk voor de Boskanters, getuige ook de 1-4 eindstand. De plek op de ranglijst, laatste met een achterstand van 9 punten op de teams daarvoor, maakt duidelijk dat een trapje lager voor het huidige team beter op z’n plaats zou zijn! Volgende week staat voor Boskant 1 de uitwedstrijd tegen koploper Nulandia 1 op het programma. De thuiswedestrijd eindigde indertijd in een 0-0 gelijkspel. Een goede tegenstander, Boskant zal er weer vol voor moeten gaan! Ook Boskant 2 moet vol aan de bak met een uitwedstrijd tegen koploper Berghem Sport 2!

Boskant - Essch Boys mrt 2020_7972jpgBoskant - Essch Boys mrt 2020_7974jpgBoskant - Essch Boys mrt 2020_7994jpg