Moeizaam gelijkspel Boskant

maandag 11 november 2019

Het bezoekende SC Elshout heeft afgelopen zondag de thuisclub het vuur aan de schenen gelegd. De gasten waren gedurende een groot deel van de wedstrijd op basis van fysieke inzet de bovenliggende partij. Boskant liet zich dat lange tijd maar welgevallen en had weinig antwoord op het spel van de bezoekers. Het eerste vuurwerk kwam in de 11e minuut van de voet van Nik van Mooi. Z’n snoeiharde knal, in de 11e minuut uit een corner, zoefde maar net langs het doel van Boskant doelman Vincent Staals. In de 14e minuut opnieuw een kans, nu voor Elshout speler Thijs Lommers. Diens inzet kon door Vincent vrij gemakkelijk onklaar worden gemaakt. Uit de eerste! kans voor Boskant, in de 18e minuut, was het bijna raak. De kopbal van Rob van der Heijden verdween echter via de paal over de achterlijn. Daarna was het de beurt aan de bezoekers. Met een afgekeurd doelpunt (buitenspel) en enkele goede acties die door de Boskant verdediging met veel kunst en vliegwerk verwerkt konden worden, lag Boskant zwaar onder druk. Enigszins verrassend kwam de thuisclub net voor de theepauze op een voorsprong. Een snel genomen uitbal werd opgepikt door Frank van der Heijden die de ruimte die er was slim benutte en de bal onhoudbaar in de kruising deponeerde: 1-0.

Boskant Elshout 10 nov 2019_6807jpg
De voorsprong leek Boskant na rust meer zelfvertrouwen te hebben gegeven. Of was het dat tegenstander Elshout even een dipje had opgelopen? Boskant kreeg een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Met name Mark van der Heijden was een aantal keren ongelukkig met z’n acties voor het Elshout doel. Dat gaf de bezoekers weer hoop en met nog meer energie en inzet ging het weer vaker richting Boskant doel. Wat je zag aankomen gebeurde ook in de 79e minuut. Een hoge bal werd door Thom van Delft snoeihard tegen de touwen gekopt: 1-1. Het bleef spannend in de ruim 10 minuten die de wedstrijd nog duurde. In de 83e minuut had Boskant geluk dat een vrije trap van Elshout via de paal uitverdedigd kon worden. Vijf minuten later had Aimé Opheij uit een corner de bal voor het inkoppen, maar doordat hij de bal niet goed raakte, ging die kans verloren. De counter van Elshout die daarop volgde leverde een goede kans op voor Thom van Delft maar (gelukkig) kon Vincent redding brengen. De laatste mogelijkheid, in blessuretijd, was voor Nik van Mook. In goede positie schoof hij de bal naast. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd dus in 1-1, maar op basis van de kansen die beide teams in die laatste minuten nog kregen, had het zomaar anders kunnen zijn!

Boskant Elshout 10 nov 2019_6809jpgBoskant Elshout 10 nov 2019_6811jpgBoskant Elshout 10 nov 2019_6819jpgBoskant Elshout 10 nov 2019_6824jpg