Boskant verliest laatste wedstrijd en neemt afscheid van brok ervaring

dinsdag 30 mei 2023

In de laatste competitiewedstrijd voor Boskant 1, waar niets meer op het spel stond, heeft Boskant de punten moeten laten aan Avesteyn. Een 1-0 voorsprong kon niet worden vastgehouden, het was Avesteyn dat uiteindelijk met 1-2 de volle buit pakte. De wedstrijd stond verder in het teken van het afscheid van Frank, Rob en Mark vd Heijden, voor wie dit het laatste seizoen in Boskant 1 was.

Zowel Boskant als de bezoekers uit Dinther hadden niets meer om voor te spelen. Boskant had zich een week eerder veilig weten te spelen en Avesteyn kon de laatste periodetitel al niet meer ontgaan. Misschien dat beide teams hierdoor wat rustiger aan deden, want heel veel spannends gebeurde er niet in de eerste helft.

De doelpunten vielen pas in de tweede helft. Boskant kwam in de 50 e minuut op voorsprong door een goede kopbal van Emiel van den Elsen. Dit was voor Avesteyn de reden om er nog een schepje bovenop te doen. Al snel kwam het op gelijke hoogte door een doelpunt van Davy van Houtert. In de laatste minuten van de wedstrijd wisten zij ook nog de drie punten te pakken, door een treffer van Bart van Erp. Helaas geen punten dus voor Boskant, waardoor het seizoen afgesloten wordt met een zevende plek.

Het was niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen, maar ook de laatste wedstrijd van de gebroeders Frank en Rob van der Heijden en Mark van der Heijden voor Boskant 1. Na een jarenlang dienstverband in ons vaandelteam hebben zij besloten om lager te gaan voetballen. Hiermee verliest Boskant een brok aan ervaring. Frank en Rob waren er zelfs al bij ten tijde van de kampioenschappen in 2007 (5 e klasse) en 2008 (4 e klasse). Mark sloot enkele jaren later aan en gezamenlijk zijn zij goed voor honderden wedstrijden in Boskant 1. Een flinke brok aan ervaring en fanatisme dat volgend seizoen dus gemist zal worden.

Heren, bedankt voor jullie inzet en het ga jullie goed tijdens de rest van jullie sportieve carrière!

Frank_Rob_MarkpngHet afscheidnemende trio in actie, vlnr: Frank van der Heijden, Rob van der Heijden & Mark van der Heijden.